Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Na tekaški pozdrav ali na martinovanje? Izbira je vaša!

Prav tako, kot tudi izbira ali boste tekli na 10 ali 5 kilometrov. Drži! Letos bodo predstavili  novo traso rekreativnega teka. NO-VO TRA-SO! Že tradicionalno bo novembersko druženje na tekaški prireditvi na Krasu popestreno z martinovanjem na Krasu, zato se bo vse skupaj najverjetneje podaljšalo dolgo v noč. In družbo bo delala skupina Mambo Kings.

Zdaj pa več o dogajanju. Že v petek zvečer ste vabljeni na Modrijane, sobota pa se bo začela kmalu po 9ih zjutraj. Z brezplačnim pohodom, pa s skupinskim ogrevanjem, tekmovanjem v hitri hoji tekom na VINAKRASvi 5ki ali KRASovi 10ki, teku najmlajših otrok in tudi šolarjev in še in še.

Še posebej zanimivo zna biti na krajši preizkušnji, saj vas bodo z avtobusi najprej prepeljali na štartno mesto, na avtobus pa z vami poslali še harmonikaše, ki vas bodo zabavali. Ravno Vinakrasova 5ka zna biti še kako zanimiva, saj predhodnih treningov praktično ne zahteva. Dobra volja na trasi, ki bo speljana po kraški gmajni, bo čisto dovolj. Morda pa s seboj vzamete mlajše člane vaše družine, bodisi na traso, na otroški tek ali pa ga zaupate v otroški vrtec (potrebna predhodna prijava), ki ga bodo popestrili z različnimi animacijami.
Cenejše prijave so že na voljo na www.tekaskipozdrav.si, toda naj vam prišepnimo, da velja pohiteti. Lani je bilo udeležencev namreč preko 600. Boste zraven, da tole številko letos še povečamo? Prepričani smo, da vam ne bo žal!

Nikar pa ne zamudite krasne priložnosti, da se kmalu po 13. uri s krožno avtobusno traso odpravite na obisk vinskih kleti in kmečkih turizmov po Krasu. In še to naj vam zaupamo, prevoz bo organiziran brezplčano.

Tekaški pozdrav jeseni na Krasu se je zasidral v srca rekreativnih tekačic in tekačev. Povezanost tekaškega razpoloženja z Martinovim, praznikom vina, se je organizatorju porodila že pred leti. In kraški Teran, tistega resnično pridelanega na Krasu, vam bodo ponudili različni vinarji na vinski poti. Samo Martinovanje bo ponudilo nekakšen sprehod skozi kraške vasi, ustavili se boste na Štanjelskem gradu, spoznali boste klenega in trmastega kraškega človeka in poizkusili dobro kraško kapljico v odprtih kleteh. Seveda nikar ne skrbite, poskrbljeno bo tudi za najmlajše.

Miha Penko

';