Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kotiček tekaškega trenerja: Koliko časa posvetiti tehniki teka?

Sam s svojimi tekači tehniki teka namenim pozornost na vsakem treningu. Včasih so vaje samo del ogrevanja, drugič jih izvajamo v kombinaciji z vadbo moči, odvisno od tipa treninga. Vsekakor pa je potrebno tehniko vaditi čimbolj pogosto. Poleg tega, da uvrstite vaje atletske abecede v vsak svoj trening, jih morate izvajati pravilno.

Zaradi tega morate izbrati tiste vaje, ki jih obvladate. Če so prezahtevne ne dosežete svojega namena, doseganja večje ekonomičnosti gibanja.

Dobra stran vadbe je tudi ta, da v vsakem primeru z izvajanjem tekaških vaj izboljšujete specifično tekaško moč. Le ta vam pride prav pri hitrejšem teku.

 

Razširjen članek o tehniki tega si preberite na tej povezavi ali pod povezanimi članki desno zgoraj!

 

* Klemen Laurenčak je avtor tekaških člankov v tiskani izdaji revije Polet O2 in na spletu, tekaški trener in vodja tekaške ekipe Volkswagen Polet O2.

 

Povezane vsebine

';