Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kaj svetujeta državni prvak in Primož Roglič, oba nekoč zmagovalca Maratona Alpe, pred maratonom?

Luka Mezgec, kolesar avstralske ekipe Orica - Scott
(zmagovalec Maratona Alpe 2009)

Zmaga Luke Mezgeca na Maratonu Alpe Scott je bila še toliko bolj posebna, saj je maraton, takrat še kot gorski kolesar, odvozil z mavcem na roki. Danes eden najboljših slovenskih profesionalnih kolesarjev takole svetuje udeležencem maratona.
“ Pred samim maratonom priporočam nekaj daljših izletov s kolesom, ki vsebujejo par daljših vzponov, da se telo navadi na dolžino samega maratona. Tistim boljšim in tekmovalno ambicioznim udeležencem bi svetoval, da se zadnji teden pred maratonom dobro spočijejo in opravijo le en “resen” trening, približno tri dni pred dogodkom.
Na samem maratonu naj ne pozabijo na “potno” hrano in veliko tekočine - vsaj 1 bidon na uro. Na vzponih je pomembno, da izberejo svoj tempo, saj se lahko zgodi v primeru pretiravanja proti Jezerskem vrhu ali Pavličevem sedlu, da to kasneje drago plačajo (prazne noge, krči na vzponu na Črnivec …). Med pripravami pa je seveda na prvem mestu užitek na kolesu«.

 

Primož Roglič, kolesar nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo
(zmagovalec Maratona Alpe 2012)

Leta 2012 je postal zmagovalec Maratona Alpe Scott Primož Roglič, ki je bil do takrat v kolesarskih krogih še nepoznan. Iz smučarskega skakalca se je z neverjetno hitrostjo prelevil v danes enega najboljših slovenskih profesionalnih kolesarjev, ki letošnjo sezono nastopa v dresu nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo. Primož se rad spominja svojega nastopa izpred 5-ih let, udeležencem na letošnjem maratonu pa sporoča, da zaupajo v svoje sposobnosti in se lotijo proge po svojih zmožnostih.
»Udeležencem želim srečno vožnjo in naj opravijo z maratonom s cim manj nepotrebnimi problemi. Ob hudi vročini je potrebno še posebno paziti na pitje, čim več tega«, poudarja Primož, ki vsem kolesarjem želi veliko užitkov na prelepem Maratonu Alpe«.

';