Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Bujakova deveta v Franciji

V Bretaniji se te dni odvija kolesarski teden. Gp De Plouay je prireditev, kjer se poleg moške in ženske world tour dirke odvijajo tudi rekreativne dirke za ostale kategorije tako na cesti kot na velodromu. Na prireditvi pa organizator svoj prostor namenil tudi starodobnikom s kolesi in z motorji.

 

V Plouayu, ki je že v letu 2000 gostil svetovno prvenstvo, je danes ob pravem vzdušju simpatizerjev kolesarstva ženska elita startala 125 km dirko World Toura-Gp de Plouay. Pred dvemi leti je Eugenia Bujak ravno tu slavila prvo zmago v World Touru, Gp de Plouay je dirka na kateri so članice ekipe zadnji dve leti posegale po odličnih uvrstitvah.

Danes je bila Švedinja Hanna Nilsson ena najbolj aktivnih kolesark, sama dirka je bila v zadnjem krogu selektivna, članice ekipe Btc City Ljubljana so se držale v ospredju, na zadnji vzpon pa je v skupini 15 kolesark ostala Bujakova in si privozila 9.mesto. Zmagala je Amy Pieters, predstavnica Boels Dolmansa. V drugi skupini je Iakovenkova zasedla 19.mesto, Batagelj in Nilsson sta dirko končali na 32.in 38.mestu, Ursa Pintar je bila 38. in Urška Žigart 64.

Rezultati:

1. Pieters Amy (Boels Dolmans) 3:17:18

2. Vos Marianne (Waow Deals)

3. Coryn Rivera (Team Sunweb)

9. Bujak Eugenia

19. Iakovenko Anastasiia +0:40

32. Batagelj Polona +0:40

38. Hanna Nilsson +0:40

39. Urša Pintar +0:40

44. Špela Kern (za ekipo Health Mate)

64. Urška Žigart +2:18

 

 

';