Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Program vadbe za prvi tekaški praznik

Do malega kraškega maratona je še slabe tri tedne časa. Je treba povedati kar naravnost, premalo za kakšen resen načrt treninga. Kdor še do sedaj ni tekel veliko, ima v naslednjih treh tednih čas, da vpelje rednost v svojo vadbo in s tem prične uspešno in dolgo tekaško leto. Mali kraški maraton je super priložnost za prvega med spomladanskimi teki, odkar so se organizatorji Teka med solinami odločili, da načrtno odganjajo oziroma prepovedujejo nastop radovednim tekačem.

Program vadbe je zelo splošen. Povsem primeren za takšne, ki so čez zimo malce tekli, vendar ne preveč redno. Trening za 10 kilometrsko progo je bolj namenjen za tekače, ki nimajo nekih resnih rezultatskih ambicij. Komur je tek 3 x tedensko preveč, naj ga nadomesti s kakšno drugo športno aktivnostjo, najbolje s hojo v klanec.

Polmaratonci pa se morate predvsem držati nazaj in ne poizkušati nadoknaditi zamujenega, saj je to recept za težke noge v Sežani. Vadba 4 x tedensko naj vam postane rutina čez celo leto,  pa ne bo noben polmaraton več težek.

 

Program vadbe za 10-kilometrski tek

 

Program vadbe za polmaraton

 

*Aerobne teke opravite v tempu, kjer je dihanje umirjeno, torej tecite lahkotno.

';