Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Marija Šestak

Športniki, hvala!

Nedelja je dan za lenarjenje, čeprav je v tem trenutku pri meni vsak dan nedelja. Priznam, ni mi všeč ta sprememba, ker prisilno sedenje v mavcu niti malo ni zabavno. Imam to srečo, da je na sporedu prvi od štirih največjih teniških turnirjev na svetu in, sicer, Odprto prvenstvo Avstralije. Sem velika ljubiteljica tenisa in končno imam čas, da podrobno spremljam vse dogodke. Seveda, moje oči in srce sta usmerjeni v srbske in slovenske igralce, ki so me navduševali v prejšnjem tednu. Bili so zelo uspešni in velik del dneva sem preživljala v družbi Đokovića, Kavčiča, Hercogove, Žemlje, Ivanovićeve, Jankovićeve, Tipsareviča. Seveda, ne smem pozabiti na zimske športe. Tina Maze, Robert Kranjec in Jakov Fak so še dodatno popestrili moj vnaprej pričakovano dolgočasen teden. Tudi skupina atletov, s katerimi treniram in se družim, je uspešno odprla dvoransko sezono. Zato je prvi teden v mavcu minil presenetljivo hitro. Športniki pomagamo eni drugim in meni so moji športniki s svojimi uspehi maksimalno olajšali bolniške dneve.

Žal so nekateri tenisači za katere sem zelo vneto navijala že končali s svojimi nastopi v Melbournu, ampak glavni adut, številka ena svetovnega tenisa, Đokovič je še vedno v igri. Še sem pod vtisom njegovega dvoboja z Švicarjem Stanislavom Wawrinko. Kakšen boj! Seveda, vse čestitke tudi Blažu Kavčiču za fantastične nastope v Avstraliji in nepozaben dvoboj z domačinom Jamesom Duckworthom.

Čakata me še dva tedna v mavcu ampak to me ne skrbi več. Začel se je drugi, zaključni, teden Odprtega prvenstva Avstralije. Vsak dan bo napet, ker so v boju za zmago ostali samo še najboljši in marsikaj se lahko zaplete. Te teden nas čaka tudi Zlata lisica na Pohorju in končno bomo videli našo Tino na domačem prizorišču. Na žalost bom tekmovanje spremljala preko televizije, ker mi trenutno stanje ne dopušča, da v živo stiskam pesti za še eno Tinino zmago.  Pa še rokometaši!!! Zdaj me pa že skoraj skrbi, da ne bom mogla vsega spremljati ...

Komaj čakam vse, kar nas čaka ta teden.  Verjamem v svoje športnike. Ne dvomim, da bo Djoković „preživel” do nedelje, sigurna sem, da nam bo Tina ponovno postregla z vrhunskim smučanjem. Želim tudi malo sreče rokometašem, da dočakajo vikend v Španiji. Trije tedne v mavcu bodo minili precej hitreje, kot je kazalo.

Ob vseh zmagah naših junakov za trenutek pozabim na svojo trenutne težave. Hvaležna sem jim, ker mi s svojimi uspehi dajejo dodaten zagon in motivacijo, da premagam ovire, ki mi jih postavlja življenje.

';