Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kaja Kosec, Zavod Za dialog

Športni z dialogom

Večkrat slišimo, da danes ni časa, da se pogovarjamo, pogovarjamo brez cilja reševanja in dogovarjanja. Da se pogovarjamo »kar tako«, zato da se delimo in spoznavamo. Posebej to mnenje obvelja v poslovnem svetu. A ne na vseh področjih enako. Če gre za sklepanje posla, je še vedno samoumevno, da se srečamo in najprej spoznamo v pisarni, na kavi ali poslovnem kosilu ali večerji. Medtem ko v delovnem okolju, kjer nagovarjamo zaposlitvene odnose, zaposlitveno druženje ni v ospredju, celo ni zaželeno. Podobno je s športom v poslovnem svetu. V sklopu delavnika je še vedno nepredstavljivo, da bi nudili zaposlenim športno aktivnost. A na vsake toliko se zgodi »teambuilding«, ki za dobro zaposlitvenih odnosov sooči zaposlene z ekstremnimi športi, kot je zipline, bungee jumping, ipd. Medtem pa je pri sklepanju poslov športna dejavnost veliko bolj priljubljena. Na primer, golf in tenis, sta stalnica pri poslovnem spoznavanju in sklepanju poslov.

V prid športu gre to, da je zdrav za telo in duha. Za uspešno človekovo delovanje je gibanje nujno, ki pa ne vpliva blagodejno le na fizično telo ampak tudi na psihično oz. duševno stanje. Če je šport skupinski ali v paru, blagodejno vpliva tudi na odnose. A športna aktivnost in športno druženje še ne prineseta kakovostnih, povezovalnih poslovnih in zaposlitvenih odnosov. Potrebno je druženje in spoznavanje tudi v besedi. Dialoška komunikacija in lažje športno udejstvovanje sta v gospodarskem svetu bolj povezana kot se zdi na prvi pogled. Kadar ljudje skupaj preživljamo čas v besedi, pogovoru, kramljanju, tudi obrekovanju, se sprostimo, spoznavamo in povežemo. In pogovor spremlja tudi športno aktivnost, če le ne gre za individualni šport ali naporne, ekstremne športe.

Za poslovni uspeh zato priporočamo druženje in spoznavanje ne le v športu ampak tudi v dialogu. Če želimo biti uspešni, produktivni in motivirani za delo in poslovanje, potem je nujno, da osvojimo »zdrav duh v zdravem telesu«. To pomeni, da zdravo telesnost negujemo, smo športno aktivni, se kakovostno prehranjujemo in omogočimo počitek. Da pa je tudi duh zdrav, moramo poskrbeti za odnose, poslovno-partnerske in zaposlitvene. Le-te pa negujemo v besedi, v dialoškem srečevanju. Dialoška komunikacija je kompetenca, ki vzpostavlja trajnostne odnose in s tem tudi trajnostni poslovni razvoj. In ravno dialoška komunikacija v povezavi s športom bo rdeča nit prihajajočih člankov, kjer se bomo posvetili primerom in smernicam, kako v sodelovanju z lažjo športno aktivnostjo vzpostaviti in negovati dialog in tako izboljšati in uspeti v poslovnih in zaposlitvenih odnosih. 

Za pokušino »športnega dialoga« podamo prvi primer. V ponedeljek, začetek tedna, zberite v začetku delavnika celoten kolektiv. Četudi začnete delavnik različno, določite prvi možen čas, ko ste vsi na delovnem mestu. Zberite se vsi v enem večjem prostoru, lahko tudi na hodniku, skratka v prostoru, kjer ne boste preživeli preostali delavnik. Začnite z razgibavanjem. Tako je, privoščite si 10-15 min razgibavanja vratu in ramenskega obroča. Vaje so osnovne, lahke in ustrezne vsaki poslovni obleki. V času razgibavanja namenite čas pogovoru, štetje gibov ni potrebno. Pogovor v ponedeljek zjutraj naj ne bo usmerjen v delovne naloge, ampak v spoznavanje kolektiva, torej v pogovoru spoznavajte, kaj so sodelavci počeli čez vikend, so kaj novega in dobrega spekli, odkrili kakšen nov kraj ali pa uživali v radostih narave, morda pa so počivali na kavču in pogledali kakšen dober film. Ideja »športnega dialoga« ni, da se pogovarjate o strokovnih vsebinah dela, ampak, da se spoznavate kot ljudje, ki bivate tudi izven delavnika. Zakaj? Ker samo ljudje, ki se srečujejo v osebi in ne zgolj v strokovnosti, imajo odnos in le ljudje v odnosu si zaupajo, se povezujejo, uspevajo in trajnostno razvijajo. Športna dialoška aktivnost je enkratna priložnost za ploden odnos, ki je sočasno tudi zdrav, tako za telo kot za duha. Dopisujemo še, da za začetek nove športne dialoške prakse priporočamo, da srečanja začne vodja kolektiva, vse dokler se kolektiv ne sprosti, navadi in sam postane pobudnik.

Prispevki avtorja

';