Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Špela Kern

Potovanje, treningi, tekme, hranjenje in spanje

Naslov natanko opiše moje življenje zadnja dva meseca. Prevoznik Go-opti in letalska družba Iberia, bi že skoraj lahko postala moja osebna sponzorja, tolikokrat sem v zadnjem času uporabila njihove usluge. Malo heca, sedaj pa resne številke. Vsaj 5x sem potovala na destinaciji Ljubljana-Letališče Marco Polo v Benetkah in nazaj. Saj je letalska karta iz Benetk proti Bilbao, Madridu ali Valencii (kjer sem v zadnjem času največ tekmovala), precej cenejša kot iz Ljubljane. Let traja okoli 4-5h saj moram vmes enkrat prestopiti. Če prištejem še vožnjo do Benetk, ki po navadi traja še dodatne 2 uri in pol, ter čakanje na letališču mi pot vzame okoli 9 ur. Vendar mi pravzaprav ta potovanja niso težka, vzamem si jih kot odmor. Na poti poslušam radijske oddaje in podcaste, ki si jih predhodno naložim na mobilni telefon, ter pogledam kakšno nadaljevanko na prenosnem računalniku. Tako čas hitro mine. Poleg tega se je v zadnjem času splačalo potovati, saj mi je na dirkah šlo zelo dobro.

Daleč najbolj ponosna sem na osvojeno majico za gorske cilje, na eni izmed dirk za pokal Copa Spania. Da mi je to uspelo, sem skoraj celo dirko preživela v pobegu (še s tremi tekmovalkami), ujete pa smo bile le nekaj kilometrov pred ciljem. Drugače pa je moja glavna naloga v zadnjem času, pomoč naši »liderki« Mavi Garcia. Pred klanci jo moram potegniti v ospredje skupine in ji pomagati v prvem delu vzpona, da lahko iz dobre pozicije napada zmago ali sledi napadom drugih. V primeru, da je profil raven in namenjen sprinterkam, pa moram v zadnjem kilometru rezati veter naši sprinterki, Belgijki Femke, ter ji tako pripraviti dobre pogoje za končni šprint. Delo se je obrestovalo, saj smo dosegli kar nekaj zmag.

Danes (17.5) se začne izjemno pomembna 5-dnevna etapna dirka Birra. Gre za najpomembnejšo dirko v Baskiji, na kateri je prisotnih veliko Pro-tour ekip. Glede na opravljene treninge v zadnjem času sem dobro pripravljena in upam ter verjamem, da bom lahko maksimalno pomagala ekipi in po najboljših močeh izpolnila naloge, ki mi jih bo dodelila ekipa. Je pa tako, da na dirkah rabiš tudi kanček sreče.
Po končani dirki 23.5, se nato vračam domov, za tri dni, 26-ga pa že potujem v Valencio na dve enodnevni dirki (27-ga in 28-ga), 29-ga pa ponovno domov. Nato bo sledil zasluženi počitek in malo razvajanja v domačem okolju, ter seveda treningi.

Špela Kern, profesionalna kolesarka ekipe Bizkaia Durango
 

';