Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Marija Šestak

Neulovljiva Tina in snežni maraton

Za nami je zelo uspešen športni vikend. Poleg atletike zelo rada spremljam tudi ostale slovenske športnike. Smučanje sem spremljala od otroštva in sem strastno navijala za Matejo Svet. Danes pa imamo novo kraljico. Soboto je zaznamovala naša najboljša smučarka Tina Maze. Kot vrhunska športnica zelo dobro vem, kaj pomeni prvo tekmovanje v sezoni. Nikoli ne veš, kaj naj pričakuješ. To je kot test, ki  bo pokazal, kako dobro smo trenirali. In vsi želimo začeti sezono dobro. Z dobrimi občutki na prvem nastopu potem lažje nadaljujemo in samozavest raste. Slabši rezultat nas včasih vrže is tira. Vsi sicer vemo, da gre samo za eno tekmovanje in, da dober ali slab rezultat na prvem tekmovanje ne bo odločilen za končno oceno celotne sezone.

Vse to vemo, ampak prvi nastop nam vsem vselej veliko pomeni. Zato so bile vse oči uprte v Tino. Pritisk javnosti je bil ogromen. Tudi sama je veliko pričakovala in želela, da začne sezono na visoki ravni. Ne glede na uspešnost v pripravljalnem obdobju, nikoli ne vemo kaj nas čaka. In Tina je pokazala, da je mojstrica svojega poklica. Uspelo ji je vse! Tega ne zmore vsakdo. Samo veliki pridejo na vrh! Kot že neštetokrat, je dokazala, da je močna v vseh pogledih. Dobila je potrebno samozavest in tekmicam pokazala, da je neulovljiva. Lepa športna sobota je za nami. Hvala Tina.

Nedelja je moj dan za počitek ampak to ni bila navadna nedelja. To je bil dan, rezerviran za Ljubljanski maraton. Znana sem po tem, da rada spim in nisem jutranji tip človeka, ampak včeraj sem se zbudila. Pogled skozi okno je bil šokanten! Sneg! Moram priznati, da je prizor bil pravljičen ampak sem za trenutek pomislila, da sem prespala kakšen mesec in se zbudila sredi decembra. Streznila me je misel na tekače, katere je čakal maraton. Mraz, spozke ceste in sneg so tekačem zagotovo dodatno oteževali že zelo težko nalogo. Tudi sama sem velikokrat tekmovala v slabih razmerah, dežju, vetru in mrzlem vremenu ampak temperature niso padle pod deset stopinj. Računalnik v avtu je kazal dve stopinji. Priznam, malo sem dvomila v to, da bodo vsi prišli na štart. Toplo sem se oblekla in odšla spodbujati vse, ki so bili pogumni in tekli. V zimski jakni, s kapo na glavi sem prišla na start navijati za vse, ki so zraven mene stali v dresih in kratkih hlačah! Brrrr…. Na moje veliko presenečenje je vse potekalo kot po maslu. Slabo vreme ni vplivalo na največjo tekaško prireditev v Sloveniji. Imela sem občutek, da sem bila edina, ki je težko prenašala mraz. Mogoče bi bilo lažje, če bi tekla… Hm, pustimo se presenetiti v prihodnosti. Ozračje je bilo enkratno. Pištola je počila in zimska avantura se je začela. Navijači smo se tresli ob progi in občudovali vsakega, ki je prečkal ciljno črto. Ob pogledu na zadovoljne obraze tekačev sem za trenutek pozabila na mraz. Vsi maratonci snežnega maratona  so zmagali! Misija Ljubljanski maraton 2012 je uspešno končana.

Kot kaže, je prvi sneg je prinesel prve športne uspehe. Čaka nas še veliko vikendov s športnimi dogodki. Naj se vsaki vikend konča tako uspešno kot zadnji. Tudi sama bom poskušala polepšati kakšen snežno-športni vikend s svojimi uspehi v prihajajoči zimski sezoni. Na ta način bomo vsi, športniki in športni navdušenci, dočakali vsak delovni ponedeljek in nove naloge veliko bolj nasmejani.

';