Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Jaka Lucu

Blagovna znamka Olimpija je nekoč imela priložnost

Bilo je leto 2007 in najinovativnejši slovenski podjetnik Joc Pečečnik je nekaj mesecev prej z velikim zanosom vstopil v ljubljanski ekipni šport. Ne, v košarkarski klub Union Olimpija ga niso pustili, to je vendar društvo so hiteli kričati, take ustanove ne more voditi zasebnik. Bi pa, rade volje, vzeli njegova sponzorska sredstva. Pečečnik jih seveda ni dal, vsaj v obsegu ne, ki so ga od njega pričakovali, saj je želel klub voditi do naslova evropskega prvaka. To je vse plašilo, znani skrbnik bi motil številne. Ker ga ni bilo in ga ni, Olimpiji že več kot desetletje ne gre dobro (z izjemo sezone 2010/2011), Trenutno je po štirih krogih brez zmage na zadnjem mestu ABA lige.

Pečečnik je potem ustanovil podjetje Olimpija 2006 in vstopil v nogomet. Ustanovno ime podjetja je jasno izražalo njegovo ambicijo, tako so mu mestni in lobistični veljaki, po katerih priznanju je iz neznanega razloga hrepenel, saj jih je poslovno in človeško presega v vseh pogledih, obljubljali, prevzem nogometnega kluba Olimpija, ki bo igral na prenovljenem stadionu Jožeta Plečnika. V katerega prenovo je bil Pečečnik pripravljen vložiti lastna sredstva. Še več, Pečečenik je načrtoval tudi izgradnjo super sodobne nogometne akademije in ob prehodu iz Faktorja, ki je (sprva je bilo mišljeno začasno) postal Interblock, v Olimpijo narediti sodoben srednje – evropski klub, kot je danes Maribor. Le z mnogo večjimi sredstvi, boljšo infrastrukturo in s predsednikom, ki je odlično vpet v mednarodne posle in to na ravni, ki je v Sloveniji razumljiva le redkim. Interblock je imel za časa Pečečnika najboljšo ogledniško službo v Sloveniji, najvplivnejše mednarodne povezave in najboljšo akademijo v Sloveniji. Projekt mu je bil onemogočen na vseh ravneh, v dobro nikogar. Nogometni klub Olimpija danes pri življenju vzdržuje Izet Rastoder, njen domicil v Stožicah nima dobre karme, je ne more imeti in sicer iz dveh razlogov. Zaradi natega Pečečnika na vseh ravneh. Zaradi nedokončanih Stožic samih.

Pečečnik je rade volje pred sezono 2007/2008 hokejskemu klubu Olimpija posodil nekaj sto tisoč evrov in sicer po dogovoru, da mu jih bo klub vračal glede na število prodanih vstopnic. Spomnimo, če ne bi bilo super šlamparije vodstva ljubljanskega kluba, ki je isto kot danes, ali pa je bila domnevna administrativna napaka le krinka za kakšen drug dogovor, bi Olimpija takrat osvojila naslov prvaka v Ligi Ebel. Olimpija se seveda ni držala dogovora s Pečečnikom in je v razprodani končnici uradno nevsakdanje velik del vstopnic začela deliti navijačem. Pečečnik se je umaknil, ostali so ostali. Hokejski klub Olimpija je po 14 krogih letošnje lige Ebel ob dveh zmagah in 12 porazih  . . . zadnji. In zagrebški Medveščak igra v Ruski super ligi.

Družina Olimpija je v bistvu slika Slovenije ta hip. Izžeta.

';