Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Primož Kališnik

Alenka: je taka, kot so njeni lastniki

Jap.

Zgražanje nad tem, kar počne v zadnjem času, je seveda razumljivo … Alenka Bratušek je za marsikoga veliko razočaranje, še veliko bolj, kot je bila to v agregatnem stanju premierke.

Malo sem žalosten, ker je v kritikah, ki letijo nanjo, ogromno seksizma; saj veste, ko se baba, ki se obnaša kot dedec, spotakne, jo je treba na tleh še brcniti v jajca, pa tudi če jih nima.

Tega si ni zaslužila.

Je le človek, kot je, bržkone ima sama s seboj precej opraviti; ali pa se bo to zgodilo, če bo kdaj spregledala.

Je zdajšnje obnašanje Alenke Bratušek presenečenje? Za tiste, ki jo dolgo poznajo, ne … Zdaj, ko se ji imaginarni svet in njena imaginarna vloga v njem podirata, se je pač odprla taka, kot je.

Jaz, jaz, jaz in potem kariera, in potem dolgo časa nič drugega… in potem vse ostalo.

Ne verjamem sicer, da je spregledala, da so jo ustoličili gospodje, ki so rabili nekoga prav takega, kot je ona.

Ne.

Prepričan sem, da je še vedno prepričana, da je tega, kar je počela, tudi bila sposobna.

Ne glede na to, v kako težkih časih je delala, je njena splošna razgledanost, potrebna za odgovorno vodenje vlade, prešibka. Njena čustvena inteligenca je priložnostno operativna, ne pa njena resnična lastnost.

Zato je treba vedeti, da zdaj, ko se vsa Slovenija posmehuje nespametnemu obnašanju, ki ga gospa res obvlada, in njenemu pehanju za službo v tujini, zato je treba vedeti, da so obraz, lik in delo premierke v resnici tisto, kar so v resnici njeni botri, ki so jo postavili na čelo države.

Njeni botri so vedeli, kako ambiciozna in častihlepna je, in da bo zaradi teh dveh svojih lastnosti seveda pustila pri miru vse tisto, kar bi lahko naredila pri odkrivanju grehov naših prvakov nekdanje levice v zadnjih tridesetih letih.

To, da je zdaj priplaval na plan resničen značaj gospe, je normalno: ko nas dajo v prešo, se na našem obrazu vidi, kakšni smo.

Tudi njen obraz pove vse.

Bila je pajacka, ki ji je sicer pasalo, da to je, obenem pa je mislila, da je pametnejša od tistih, ki so jo sešili… Slovenska zgodba poka po vseh šivih, tistih osnovnih…  Vendar Alenka Bratušek ni bila nič drugega kot zgolj okrasni šiv, ki je mislil, da je tisti, ki stvar drži skupaj.

Grdo so jo porabili tako kot človeka in, kar je tudi grdo, tudi kot žensko – to je še zlasti podlo.

Kajti, ko postaviš na vrh žensko, se zgodi, da so vsi spočetka impresionirani, ko se navadijo nanjo in ko dela napake, so do nje malo bolj prizanesljivi, kot bi bili do moškega, ko pa pade, pa vedo, da se bodo ljudje nad nemočno žensko znesli še bolj kot bi se nad moškim.

Ker se ne more braniti. Se spomnite Katarine Kresal, ki je bila seveda politično precej sposobnejša od naše junakinje, po karakterne lastnosti pa sta verjetno kdaj zavili tudi v isti butik?

In zdaj obrat: prepričan sem, da je v vsej farsi verjetno Alenka Bratušek v resnici verjela, da lahko kaj naredi in da je tisto, kar počne, dobro. Potem je padla in se ji je obrnilo na originalno. Lupina je počila, na plan je zbežal njen značaj.

Ker pa je v življenju tako, da je edino, kar imamo, svoje dobro ime in svoj obraz,  bi morala vedeti, da bi bil njen odhod v Bruselj dokaz, da ji je vedno šlo le za lastne koristi in za povsem nič drugega.

No, ob tem se ne gre zgražati. Saj smo napisali v naslovu.

Da je Alenka zgolj  taka, kot so njeni lastniki. Ja, in ti so dovolj močni, da jo za nagrado, kar je naročenega za njih opravila, spravijo celo v Bruselj.

Kar bi bilo za Mira Cerarja juniorja celo dobro: če bo Alenka v vladi, mu bodo preko nje tisti, ki sicer ne morejo do njega, so pa recimo na smrt ustrašili Igorja Šoltesa, pili kri do onemoglosti.

';