Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Marija Šestak

Adijo zima, dobrodošel sonček!

Poletje je pred vrati. Že dolgo se nisem tako močno veselila koncu zime. Sonce sem poiskala na Portugalskem in ga tukaj konzumiram v velikih količinah. Želim nadoknaditi vse dneve, ko sem pogrešala sonce pozimi. Veseli me, da se tudi doma vreme izboljšuje.V turistično mestecue Monte Gordo sem prišla v družbi atletov, s katerimi treniram. Oni se vneto pripravljajo za poletno atletsko sezono, jaz pridno delam na rehabilitaciji svojega stopala in uživam v dobri družbi in novi vlogi, ki me čaka. Z veseljem pomagam mladim atletom iz svoje skupine in s svojimi izkušnjami jim poskušam olajšati atletske začetke. Moram priznati, da me zabava začasna vloga trenerja pri njihovih skakalnih treningih. Okrevanje mojega stopala gre hitreje, kot sem pričakovala in vsak teden napredujem. Tudi tek je že dosežen cilj! Seveda, moja športna aktivnost je, in bo, te mesece omejena ampak sem ostala aktivna tudi z nosečniškim trebuščkom. Ob pogledu na zaletišče, mivko in atlete v akciji me zasrbijo stopala in se že veselim sezone 2014 in svoje vrnitve na tekmovališča. Do takrat bom uživala v poletju, trebuščku in  nestrpno čakala september in najpomembnejši dan v svojem življenju!

Že tretjič sem na Portugalskem in sem očarana nad tukajšnjimi peščenimi plažami, oceanom in portugalščino. Sevilla je obvezna destinacija med pripravami na Portugalskem. Vedno znova me navdušujejo lepote enega najlepših mest v Evropi. Tudi letos ne bo nič drugače. Čez dva dni nas čaka izlet v Sevillo in zdaj, ko moja kariera miruje, se počutim ko navdušen turist, ki komaj čaka vsak izlet, ki ga načrtujemo za dan, ko atleti počivajo od treninga. Ta čas tudi  veliko berem in potujem. Portugalska ni moja moja edina letošnja destinacija. Maja me čakata še dva tedna v Chicagu in potem sledijo zadnje priprave za ‘’dan D’’.

Prejšnje dni me je šokirala novica o nesreči na bostonskem maratonu. Nedolžni ljudje so umrli in nekateri hudo poškodovani. Danes nihče na tem svetu ni varen. Pred dvema letoma sem bila kot turistka na maratonu v New Yorku na katerem sta tekla tudi moja prijatelja. Ljudje smo navijali ob progi in na cilju nestrpno čakali, da maratonci prečkajo ciljno črto. To je bil fantastičen dogodek, ampak tudi tam bi se lahko marsikaj zgodilo. Ali smo mi imeli srečo, da se ni nič hudega zgodilo? Življenje je postalo velika loterija.

Želim vam veliko sonca v naslednjih dneh! Uživajte v pomladi, z nasmeskom dočakajte vroče poletje in uživajte !

Lep in sončen pozdrav iz Portugalske!

';