Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Čez drn in strn v Vipavski dolini

Pred nami je nova tekaška prireditev Ultra Trail Vipavska dolina, ki jo med 8. in 10. majem organizira Planinsko društvo Vipava. Organizatorji so pripravili tri razdalje: 100 km, 50 km in 25 km, ki bodo omogočile tekačem, da bodo spoznali Vipavsko dolino (Ajdovščina, Vipava) iz vseh zornih kotov.

Najdaljša, 100-kilometrska preizkušnja povsem obkroži Vipavsko dolino: iz Ajdovščine se vzpne na Goro, od tam po Robu, mimo Otliškega okna na najvišji vrh Mali Golak, čez Čaven in Kucelj nazaj v dolino. Pot omogoča tekačem bogate razglede od Jadrana pa do Alp, tek skozi Trnovski gozd in strm spust v dolino, proti najnižji točki proge, kjer proga preči dolino.

Ob vzponu na južne obronke Vipavske doline se pridruži še 50-kilometrska preizkušnja, bogati razgledi, skozi vinograde, ravno pravi čas za okušanje vipavskih češenj.

Najkrajša, 25-kilometrska trasa zaključuje krog okoli Vipavske doline s strmim vzponom na Nanos – Pleša ter tekom skozi gozd in krasen spust v dolino proti cilju.

Organizatorji so prepričani, da bo Ultra trail Vipavska dolina tekače navdušil z izvirno speljano progo,  z razgledi, naravo, krajino in okusno ponudbo na okrepčevalnicah. Tekaške preizkušnje bo obogatil bogat spremljevalni program (predavanja, pohodi, Okusi Vipavske), ki se bo nadaljeval v naslednjem tednu in zaključil z 10. Plezalnim vikendom Tura.

Večina poti je speljana po planinskih poteh, makadamskih poteh, nekaj pa tudi po asfaltu. Ultra preizkušnja ponuja skupaj 4.474 metrov vzpona. 

Vse o tekaški prireditvi Ultra Trail Vipavska dolina je na voljo na spletni strani www.100utvv.si in na Facebook strani 100 Ultra Trail Vipava valley.

';