Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Zakaj ne potrebujete avtodoma za vrhunski dopust

Še vedno imam živ spomin na tiste dni po koncu šolskega leta, ko sta mama in oče mrzlično po podstrešju iskala palice, kline in platno šotora, ter ga po slabem letu hibernacije v plastični vreči razgrnila pod senco domače jablane. Seveda je sledilo mrzlično čiščenje, šivanje spalnic, pregled kuhinje – skratka, tako so se začenjali naši dopusti. Zadeva pa ni bila tako enostavna, kot je na začetku  izgledala. Naša skupna taborjenja so ponavadi  trajala dobrih 14 dni, seveda je bila dolžina počitnic na morju premo-sorazmerna z debelino takrat izredno priljubljene čekovne knjižice. Tisti z večjo življenjsko kilometrino se jih verjetno dobro spomnite. Ampak vrnimo se k bistvu.

 

 

Takratni družinski avto je bil del zapuščine gospoda Ferdinanda, ljudski avto, ki pa je bil na žalost zelo skop s prostorom. Na morje je bilo potrebno seveda vzeti poleg šotora še jadralno desko, pa ves pribor, krožnike, obleko – skratka, vsebina naše hiše se je premaknila za 14 dni na obalo istrskega polotoka. In ja, kljub začetni slabi volji pri pakiranju in potem pospravljanju je mojim staršem vedno uspelo. Zgodba je sicer stara že nekaj desetletij, verjamem in tudi prepričan sem, da se tudi v današnjih časih nekje zadeve kljub novejšim in bolj prostornim avtomobilom niso spremenile. Saj poznate tisto: večji kot je avto, manj v njega spraviš. In ja, včasih je manj - več!

Zatorej, odmislite predrag najem avtodoma, ter se na zaslužen dopust odpeljite v družbi vašega štirikolesnega življenskega sopotnika - gospoda Avtomobila.

 

5 stvari, ki na dopustu z avtomobilom ne smejo manjkati:

Šotor - velikost in kvaliteta šotora je odvisna od veliko faktorjev, predvsem števila uporabnikov le-tega in debeline ali vzdržljivosti vaše denarnice ali kreditne kartice. Trgovcem s platnenimi bivališči pri nas ne manjka.

Plastične posode za shranjevanje - ne, ne bodo vam skuhale kosila, ne bodo vam ohladile vaše najljubše pijače, bodo pa poskrbele za vzorno organiziranost stvari, ki jih nosite s seboj. Lahko jih označite z nalepkami da boste v vsakem trenutku vedeli, kje se kaj nahaja. In priporočljivo je, da jih pakirate sami.

Stoli in miza - verjemite mi na besedo, ni primerjave med sedenjem na tleh, ki so prekrita z ostrimi borovimi vejicami ali še s kakšno hujšo stvarjo in sedenjem na dobrem, zložljivem stolu, ki nam, ko je v »off – mode« zavzame res malo prostora. Isto velja za mizo. In kar je najboljše, jutranja kava iz udobnega stola res prija – še posebej če jo pijemo v dobri družbi.

Hladilna torba - kupite jih lahko v vsaki bolje založeni trgovini. Cene so seveda odvisne od proizvajalca in od tega, ali je skrinja opremljena tudi z ventilatorjem in hladilnim telesom, ki preverjeno deluje tudi na 12V – energija, ki nam je v avtomobilu vedno pri roki. Obstajajo tudi hladilne torbe (oziroma prenosni hladilniki), ki delujejo tudi na plin – cena je veda temu primerna.

Kuhalnik - od najmanjših kuhalnikov na plinske kartuše, do indukcijskih plošč, raznih žarov – vse je dostopno glede na naše zahteve in želje – samo nebo je meja pri izbiri le-teh.

Seveda ne smemo pozabiti na spalne vreče, dobrodošla so tudi pregrinjala za tla, s katerimi vsaj delno omilimo vnos Istrske terra-rosse ali Portugalske mivke v naš platneni domek. Kljub temu vam svetujem, da vsak tak dopust dobro načrtujete – seveda skupaj z vašimi nomadskimi kolegi ali družino. Važen je začetek – spomini bodo ostali za vedno. Želim vam toplo, sončno in lepih vtisov polno poletje. Pa ne pozabite na fotoaparat!

';