Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Prihodnost supov je samonapihljiva

Slovenski start-up SipaBoards, ki je predstavil prvi samonapihljivi sup na svetu je uspešno končal že drugo Kickstarter kampanjo. V njej so zbirali zagonska sredstva za novo linijo supov - SipaBoards AIR.

Veslanje z desko je izjemno priljubljena oblika rekreacije, primerna za vse starosti.

V svetu doživlja razcvet in tudi v Sloveniji postaja pomemben del turistične ponudbe. Na suparski zemeljevid pa se je Slovenija vpisala tudi s patentirano rešitvijo podjetja SipaBoards.

Lani je SipaBoards izdelal prvi električni SUP, ki ga ob samonapihljivosti odlikuje še pomožni pogon. Mlado podjetje pa je hitro prepoznalo potrebo po še enostavnejših in dostopnejših rešitvah. Ustanovitelj Sebastjan Sitar razlaga, da se z novim supom približujejo še širšemu občinstvu:

“Hitro smo vedeli, da bo samonapihljivost naslednja velika reč v supanju. Na sejmih smo v središču pozornosti in pobiramo nagrade. Veseli nas, da je rešitev slovenska in da lahko nadaljujemo tradicijo vrhunskih športnih izdelkov iz Slovenije.”

Pametni sup

SipaBoards AIR je serija samonapihljivih supov z magnetnim stikalom. Gre za tako imenovani pametni SUP, ki se napihne sam, uporabnik pa lahko z mobilno aplikacijo vedno preveri tudi tlak supa.

Cilj, 100.000 ameriških dolarjev zagonskega kapitala, so dosegli že na polovici kampanje. Kickstarter je SipaBoards izpostavil kot izjemen projekt, ekipa pa je lani prejela tudi prestižno nagrado Red Dot za industrijsko oblikovanje.

 

';