Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kako ostati fit tudi pozimi?

Veliko smo že napisali o teku pozimi, kdaj se lahko odpravimo na tek, kako se opremiti in obleči, kakšen naj bo tempo, na kaj naj bomo pazljivi in zakaj dan podretiti teku in ne obratno. Veliko več je razlogov, da tudi v hladnejših in temnejših mesecih ostanemo aktivni, če nismo ravno ljubitelji mrazu, potem se lahko odpravimo v fitnes ali pa doma postorimo nekaj funkcionalnih vaj, ki nam bodo pomagale ostati v dobri pripravljenosti, saj že marca sledi prva slovenska tekaška prireditev v Sežani, maja smo že v Radencih, ...

Kako ostati motiviran in fit čez zimo?

Bodite snežena princesa

Velja tudi za moške. Tecite po snegu, zopet odkrijte otroka v sebi in se zabavajte. Ni potrebno, da je vsak trening resen in skrbno načrtovan, važno je, da je trening in da ostanete v gibanju. Ko se dnevi krajšajo, nivo serotonina v krvi pade, tako da se lahko počutite zanič in brez motivacije. Eden najboljših načinov, kako zvišamo "dobropočutno" kemikalijo je, da telovadimo! Raziskava univerze Duke iz leta 2007 je pokazala, da je redna vadba tako dobra ali še boljša kot tablete, ko govorimo o borbi z depresijo.

Ogrejte se

Popijte vroč kakav ali čaj, da se ogrejete navznoter in dobite udoben občutek. Zanimivo, znanstveniki so odkrili, da se človek počuti bolje in je prijaznejši kot sicer, ko ima v rokah topel napitek. Sodelujoči v raziskavi so ugotovili, da so ljudje nasplošno prijaznejši, ko srkajo čaj, kavo ali kakav. Raziskavo na stran, ogrejte se, oblecite se, pojdite ven.

Jejte, pijte, zabavajte se

Logika pravi, da je načrtovanje poprazničnih diet in podobno odvisno samo od nas samih in naše motivacije. Povprečno naj bi človek meseca decembra pridobil manj kot pol kilograma telesne teže, tako da novoletne zaobljube lahko vržete skozi okno, če ste poleg pečenke tako ali tako jedli zelenjavo in si niste vzeli tretje sladice. Nasvet za naslednje leto: namesto večurnega kuhanja prepričajte svoje družinske člane za kratek tek. V kuhinji bo kasneje letelo!

';