Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

DECKUMENT - Od rolke do skejta

Dokumentarni film Deckument je zapis spominov marginalne športne subkulture.

Pripoveduje zgodbe o začetkih skejtanja na Slovenskem - od mulcev, ki so si sami izdelovali deske, gradili improvizirane skate objekte in se učili prvih trikov, pa do "šverca" robe iz tujine, prvih zmag na tekmovanjih in vsesplošne popularizacije.

Prve generacije lokalnih skejterjev so prevozile izjemno poglavje zgodovine: od razpada Jugoslavije, konfliktov in tranzicije, pa do začetkov svetle kapitalistične prihodnosti.

Film Deckument je zgodba izjemnega entuziazma, zgodba boja za obstoj in uveljavitev skateboardinga. Je pot od rolke do skejta.

Premiero vrhunskega dokumentarnega filma, ki bo 24.10.2015, ob 19:00 v Kinu Šiška bo spremljala tudi pregledna razstava fotografij, člankov in zaprašenih skejtov.

Več o tem navdušujočem projektu si preberite na strani www.deckument.tv, ali na www.facebook.com/deckument
 

';